Kontakt

Neovisno tome imate li pitanja o proizvodima, trebate li ponudu, tražite li dokumentaciju ili želite naručiti rezervne dijelove - timovi profesionalaca kod proizvođača marki MAICO uvijek su Vam na raspolaganju!

 

U tvrtki MAICO imate stručne partnere za kontakt koji će Vam rado pomoći prije, za vrijeme i nakon kupnje proizvoda.

Natrag

Članak 1. Uvod

Internetske stranice MAICO ponuda su društva Maico Elektroapparate-Fabrik GmbH (u nastavku: „MAICO“). MAICO obavještava kupce i zainteresirane osobe na svojim internetskim stranicama o proizvodima kao što su ventilatori i tehnologija ventilacije. Zaštita osobnih podataka tijekom njihovog prikupljanja, njihove obrade i njihove uporabe za vrijeme posjeta na internetskim stranicama MAICO vrlo nam je važna. Prikupljanje, obrada i uporaba podataka obavlja se isključivo u skladu sa zakonskim propisima, kako je to npr. propisano Saveznim zakonom o zaštiti podataka (BDSG), Zakonom o elektroničkim informacijskim i komunikacijskim uslugama (TMG) i Općom uredbom o zaštiti podataka (OUZP). Internetske stranice MAICO u skladu su s propisima o zaštiti podataka. To Vama kao korisniku ovih internetskih stranica daje sigurnost da se poštuju i čuvaju Vaša osobna prava i pravo na informativno samoodređenje. Sljedećom izjavom želimo Vas detaljno obavijestiti o upravljanju Vašim podacima.

Članak 2. Prikupljanje i obrada podataka, uporaba osobnih podataka

(1) Možete posjetiti internetske stranice MAICO bez navođenja osobnih podataka. MAICO se stalno trudi poboljšati i ažurirati informativnu ponudu za kupce i zainteresirane osobe na svojim internetskim stranicama kako bi time povećao atraktivnost ponude. U tu se svrhu pri svakom pristupu internetskim stranicama MAICO pozivanjem internetskih stranica spremaju podaci (posjetitelji, uporaba, porijeklo i tehnologija interneta) koji se ne pripisuju fizičkoj osobi i isključivo služe u interne i statističke svrhe tvrtke MAICO (u nastavku: „podaci o posjetitelju“).

(2) MAICO primjenjuje takozvane kolačiće za uporabu određenih funkcija i za poboljšanje atraktivnosti svojih internetskih stranica. Pri tome se radi o tekstualnim datotekama koje se spremaju na Vaše računalo. Većina kolačića koje primjenjuje MAICO ponovno se briše s tvrdog diska nakon završetka sesije preglednika (takozvani kolačići za sesiju). Drugi kolačići ostaju na računalu i omogućuju tvrtki MAICO da ponovno prepozna Vaše računalo pri sljedećem posjetu (takozvani trajni kolačići). Međutim, možete tako namjestiti svoj preglednik da Vas obavještava o postavljanju kolačića, da od slučaja do slučaja odlučujete o njihovom prihvaćanju ili da u načelu možete isključiti prihvaćanje kolačića. U slučaju neprihvaćanja kolačića može biti ograničena funkcionalnost internetskih stranica tvrtke MAICO.

(3) Pri posjetu internetskih stranica tvrtke MAICO primjenom softvera za analizu interneta skupljaju se i pohranjuju podaci u anonimnom obliku u svrhu oglašavanja i optimizacije. MAICO u anonimnom obliku izrađuje profile korisnika na temelju prikupljenih podataka o posjetiteljima i u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta i poboljšanja atraktivnosti informativne ponude tvrtke MAICO. Na taj način nije moguće zaključiti o kojoj se osobi radi. Podaci o posjetiteljima ne prosljeđuju se trećim osobama.

(4) Na našim internetskim stranicama primjenjuje se servis za analizu interneta Matomo. Matomo je softver s otvorenim kodom koji analizira pristupe posjetitelja internetskih stranica. Analiza se obavlja kolačićima, odnosno tekstualnim datotekama. Kolačići prikupljaju informacije o uporabi naše internetske stranice. Vaša IP adresa anonimizira se i podaci se pohranjuju na server tvrtke Maico. Međutim, imate mogućnost spriječiti da se kolačići servisa Matomo spremaju na vaše računalo. U tu svrhu možete odgovarajuće izmijeniti postavke u svojem internetskom pregledniku. To može dovesti do toga da ne možete u cijelom opsegu upotrebljavati našu internetsku stranicu. Pohranjivanje kolačića na vaše računalo možete deaktivirati i na završetku ove stranice.

(5) Imena, adrese, telefonski brojevi, adrese e-pošte ili drugi podaci za kontakt (u nastavku: „osobni podaci“) ne prikupljaju se, osim ako sami dobrovoljno pružite te podatke, kao što se to događa npr. u okviru željenog upita za ponudu, pri pretplati za bilten, pri izradi ventilacijsko-tehničke analize, pri internetskoj prijavi za stručne seminare, pri prijavi za slanje pošte ili pri upitu za slanje dokumentacije o proizvodima. Inače upućujemo na članak 6. ove izjave što se tiče brisanja podataka i opoziva suglasnosti.

(6) Ako ste tvrtki MAICO stavili na raspolaganje osobne podatke o informacijskom sustavu, MAICO će ih upotrebljavati isključivo u svrhu ispunjavanja Vaših želja i upita. MAICO će posebno upotrijebiti Vaše podatke za slanje traženih informacija (telefonski, e-poštom ili običnom poštom). Ako ste naveli svoju adresu e-pošte i druge podatke za kontakt, MAICO će Vam poslati odgovarajuće tražene informacije. Vaši navedeni podaci spremaju se u datoteku ili program za e-poštu i upotrebljavaju se za slanje traženih informacija. Ako ste tvrtki MAICO poslali upit/želju preko odgovarajuće informativne stranice, MAICO će ga proslijediti odgovarajućoj osobi za kontakt. Pojedinačno se za sljedeće usluge i funkcije prikupljanju i obrađuju sljedeći osobni podaci:

 • Registracija za pretplatu na bilten tvrtke MAICO: titula, ime, prezime, tvrtka, adresa, poštanski broj, mjesto, adresa e-pošte
  MailChimp
  (1) Naša internetska stranica upotrebljava servis MailChimp za slanje biltena. Pružatelj usluga je Rocket Science Group LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, SAD.
  (2) MailChimp je servis kojim se između ostaloga može organizirati i analizirati slanje biltena. Ako unesete podatke u svrhe primanja biltena (npr. adresu e-pošte), oni se pohranjuju na servere MailChimp u SAD-u.
  (3) MailChimp ima certifikaciju u skladu s ugovorom „EU-US Privacy Shield”. „Privacy-Shield” je ugovor između Europske unije (EU) i SAD-a kojim se treba jamčiti pridržavanje normi o zaštiti podataka u SAD-u.
  (4) Uz pomoć servisa MailChimp možemo analizirati svoje kampanje biltenom. Ako servisom MailChimp otvorite poslanu poruku e-pošte, datoteka sadržana u poruci e-pošte (tzv. „web beacon”) povezuje se sa serverima servisa MailChimp u SAD-u. Tako se može utvrditi je li otvorena poruka biltena i na koje ste poveznice po potrebi kliknuli. Osim toga, bilježe se tehničke informacije (npr. vrijeme pozivanja, IP adresa, vrsta preglednika i operacijski sustav). Te se informacije ne mogu dodijeliti određenom primatelju biltena. One služe isključivo za statističku analizu kampanja biltenom. Rezultati ovih analiza mogu se upotrebljavati kako bi se budući bilteni bolje prilagodili interesima primatelja.
  (5) Ako ne želite analizu servisom MailChimp, morate se odjaviti s biltena. U tu svrhu u svakoj poruci biltena stavljamo na raspolaganje odgovarajuću poveznicu. Osim toga, bilten možete odjaviti i izravno na internetskoj stranici pod Odjava biltena e-poštom na newsletter@maico.de ili porukom na podatke za kontakt navedene u impresumu.
  (6) Obrada podataka obavlja se temeljem vaše privole (čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a). U svako vrijeme možete povući tu privolu tako da odjavite bilten. To povlačenje ne utječe na pravnu valjanost već obavljenih postupaka obrade podataka.
  (7) Detalje možete pronaći u odredbama o zaštiti podataka servisa MailChimp na: https://mailchimp.com/legal/terms/.
 • Prijava za slanje pošte: tvrtka, titula, prezime, ime, ulica/br., poštanski broj/mjesto, telefon, telefaks, adresa e-pošte
 • Izrada upita za ponudu: tvrtka, odjel, ime, prezime, ulica i kućni broj, poštanski broj, mjesto, država, adresa e-pošte, telefon i telefaks.
 • Zahtjev za dokumentaciju o proizvodima: titula, ime, prezime, ulica/br., poštanski broj/mjesto, telefon, telefaks, e-pošta i odgovarajuće stručno područje od interesa o kojemu se trebaju poslati informacije
 • Internetska prijava o stručnim seminarima/webinarima: tvrtka, ulica/br., poštanski broj/mjesto, telefon, telefaks, adresa e-pošte, prezime i ime sudionika
 • Izrada ventilacijsko-tehničke analize: podaci o objektu (ulica/br., poštanski broj/mjesto), referent, naziv tvrtke, adresa tvrtke
 • Pretraživanje zastupnika: poštanski broj
 • Za dodatno stupanje u kontakt MAICO upotrebljava servis za slanje poruka „Whatsapp”. Whatsapp (WhatsApp Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, Sjedinjene Američke Države) servis je za slanje poruka sa sjedištem u SAD-u. Odredbe o zaštiti podataka servisa Whatsapp možete vidjeti ovdje: https://www.whatsapp.com/legal/#key-updates. MAICO će obrađivati samo podatke onih kupaca preko servisa Whatsapp koji su prijavljeni u Whatsapp i tako su prihvatili uvjete o uporabi servisa Whatsapp. MAICO će upotrijebiti servis kako bi vam redovito slao kratke vijesti tvrtke MAICO nakon vaše prethodne privole. Tu privolu možete u svako vrijeme povući tako da nam pošaljete poruku preko servisa Whatsapp s ključnom riječi „Stopp News”. MAICO će također upotrebljavati Whatsapp kako bi vam odgovorio na upite ili zahtjeve za obradu koje ste tvrtki MAICO postavili preko ovog servisa. U tu svrhu MAICO upotrebljava softver koji se temelji na pregledniku. MAICO za ispunjavanje obrade podataka angažira i pružatelje usluga koji se kao i sam MAICO ugovorom obvezuju na povjerljivost.
 • Uključivanje Google Maps
  (1) Na ovoj internetskoj stranici upotrebljavamo ponudu Google Maps. Tako vam možemo prikazati interaktivne mape izravno na internetskoj stranici i omogućujemo vam udobnu uporabu funkcije mape.
  (2) Posjetom internetskoj stranici Google dobiva informacije da ste pozvali odgovarajuću podstranicu naše internetske stranice. Osim toga, prenose se i podaci navedeni u točki br. 3 ove izjave. To se događa neovisno o tome stavlja li Google na raspolaganje korisnički račun preko kojega ste prijavljeni ili ne postoji korisnički račun. Ako ste prijavljeni u Google, vaši se podaci automatski dodjeljuju vašem računu. Ako ne želite dodjeljivanje svojih podataka svojem Google profilu, morate se odjaviti prije aktiviranja gumba. Google pohranjuje vaše podatke kao profile uporabe i upotrebljava ih u svrhe oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili potrebnog oblikovanja svoje internetske stranice. Takva analiza obavlja se posebno (i za neprijavljene korisnike) za postavljanje odgovarajućeg oglašavanja i kako bi se druge korisnike društvene mreže informiralo o njihovim aktivnostima na našoj internetskoj stranici. Imate pravo na prigovor protiv izrade tih profila korisnika, pri čemu se za njegovo ostvarivanje morate obratiti društvu Google.
  (3) Dodatne informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovoj obradi od strane pružatelja usluga plugina možete pronaći u izjavi o zaštiti podataka pružatelja usluga. U njoj ćete dobiti i dodatne informacije o svojim pravima i mogućnostima postavki za zaštitu privatne sfere: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google obrađuje vaše osobne informacije i u SAD-u i prihvatio je okvirni ugovor Privacy Shield između EU-a i SAD-a, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Članak 3. Prosljeđivanje osobnih podataka

Povjerljivost Vaših osobnih podataka u svako je vrijeme sačuvana. Prosljeđivanje, prodaja ili druga predaja osobnih podataka trećim osobama je isključena, osim ako je MAICO zakonski ili sudskom odlukom obvezan proslijediti ih ili je prosljeđivanje potrebno u slučaju napada na IT infrastrukturu tvrtke MAICO u svrhu pravnog i kaznenog gonjenja.

Članak 4. Vanjske poveznice

Za optimalno informiranje na našoj stranici možete pronaći poveznice koje upućuju na stranice trećih. Ako to nije očito prepoznatljivo, ističemo da se radi o vanjskoj poveznici. Maico nema utjecaj na sadržaj i oblikovanje tih stranica drugih pružatelja usluga i stoga upućuje na njihove izjave o zaštiti podataka. Jamstva ove izjave o zaštiti podataka naravno ne vrijede na tim stranicama.

Članak 5. Napomena o sigurnosti

MAICO se trudi poduzeti sve potrebne tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi Vaše podatke spremio na takav način da ne budu dostupni trećim osobama ili javnosti. Ako želite e-poštom s nama stupiti u kontakt, ističemo da nije zajamčena povjerljivost prenesenih informacija. Sadržaj e-pošte mogu vidjeti treće osobe. Stoga preporučujemo da nam povjerljive informacije šaljete isključivo običnom poštom.

Članak 6. Pravo obavještavanja, opoziva i brisanja

(1) Možete u svako vrijeme opozvati svoju suglasnost u okviru pretplate na bilten, što stupa na snagu u budućnosti, tako da unesete svoju adresu e-pošte u polje za odjavu na internetskoj stranici Odjava za bilten.

(2) Možete u svako vrijeme povući svoju privolu za slanje pošte s učinkom u budućnosti tako da svoju adresu uklonite s popisa za slanje pošte slanjem e-pošte na info@maico.de ili tako da pošaljete poruku na podatke za kontakt navedene u impresumu.

(3) Imate sljedeća prava prema tvrtki MAICO:

 • pravo na besplatno informiranje o svojim podacima
 • pravo na ispravak, blokiranje ili brisanje vaših podataka
 • pravo na prigovor protiv obrade vaših podataka
 • pravo na prenosivost vaših podataka
 • pravo na ograničenje obrade vaših podataka
 • pravo na pritužbu Agenciji za zaštitu podataka o obradi osobnih podataka

U tu se svrhu obratite službeniku za zaštitu podataka ili osobi za kontakt za zaštitu podataka.

Članak 7. Osoba za kontakt za zaštitu podataka u skladu s čl. 4. st. 7. OUZP-a

U slučaju pitanja o prikupljanju, obradi ili uporabi osobnih podataka, pri obavještavanju, ispravku, blokadi ili brisanju podataka i opozivu dane suglasnosti obratite se na:

Savjetovanje o tvrtki i zaštiti podataka
Dipl.-Ing. Jörg Hagen
Veilchenweg 6a
30989 Gehrden
Tel. 05108 90 90 112
E-pošta datenschutz@maico.de

Članak 8 Odgovorni službenik za zaštitu podataka u skladu s čl. 4. st. 7. OUZP-a

Maico Elektroapparate-Fabrik GmbH
Steinbeisstraße 20
78056 Villingen-Schwenningen
Tel. 07720 694-0
E-pošta info@maico.de
www.maico-ventilatoren.com


Verzija od 25.5.2018.

Blok za zabilješke
Upit
Usporedba proizvoda
Blok za zabilješke nudi mogućnost da na jednom mjestu skupljate sve proizvode koje želite. Blok za zabilješke može mijenjati kako to želite. Možete promijeniti količinu i poziciju proizvoda, ponovno promijeniti stranicu proizvoda, podatkovne preuzeti listove proizvoda, izbrisati pozicije i proizvode i označiti ih kao opciju. Blok za zabilješke možete spremiti na lokalno računalo i kasnije ponovno pozvati za dodatne izmjene. S završenim blokom za zabilješke možete preuzeti tekstove za javni natječaj svih spremljenih proizvoda, izraditi upit ili usporediti proizvode.
Sortiraj Tip proizvoda Naziv Br. art. PDF Asortiman Kataloška cijena * (EUR) Količina Opcija Ukupni bruto iznos (EUR)
Na bloku za zabilješke nema proizvoda
Spremi blok za zabilješke na lokalno računalo
Učitaj bloka za zabilješke s lokalnog računala

Pretraživanje

Ovdje možete pretraživati proizvode, dokumente, stranice sa sadržajima itd

Naša web stranica koristi "cookies" kako bi Vam pružili optimalnu uslugu. Slažem se

Impresum Zaštita podataka